Протеїн

Протеїн - це звичайний білок, що міститься в харчових продуктах, перш за все тваринного походження, хоча і в рослинній їжі він також присутній, але його зміст, амінокислотний профіль і біодоступність нижче. Його прийом викликаний необхідністю поповнювати та доповнювати білкову складову вашого раціону. Це особливо важливо для людей, що займаються спортом, оскільки їх енерговитрати вище, ніж у людей, які ведуть "неспортивний" спосіб життя. Білок в організмі необхідний для багатьох життєвоважливих функцій:
1.Він служить будівельним матеріалом для всіх видів м'язових тканин;
2.Бере участь у синтезі гормонів і ферментів;
3. Необхідний для метаболічних процесів організму.

Filter
Встановити спадний напрямок

Елементи 1-20 з 43

Сторінка
на сторінці
Переглянути як Сітка Список
Filter
Встановити спадний напрямок

Елементи 1-20 з 43

Сторінка
на сторінці
Переглянути як Сітка Список

Інтернет магазин «XPUMP» пропонує Вам купити дешевий протеїн від провідних виробників спортивного харчування. Ми співпрацюємо з провідними компаніями з США, Бельгії, Німеччини, Польщі, Угорщини. Саме тому у нас можна придбати сертифікований купити дешево – за рахунок прямих контактів з виробниками ми можемо запропонувати низькі ціни.

В нашому магазині спортивного харчування ви можете замовити та купити протеїн кращих світових виробників, таких як Biotech, BSN Dymatize MuscleMeds Optimum Nutrition Amix Nutrition MusclePharm Scitec Nutrition Fitness Authority Nutrition Dymatize Nutrition Activlab Syntrax В Max Muscle OstroVit В Activevites Power Pro USN SAN BPI Sports MEX Nutrition Ultimate Nutrition Real Pharm MHP APS  F2 Full Force Nutrition Nutrabolics Ronnie Coleman Hi-Tec 4 Dimension Nutrition PVL Dorian Yates Protein Factory Weider Universal UNS FFB EnergyBody Kevin Levrone Cutler Nutrition G. E. A. R Strong Fit  і цілого ряду інших брендів. У нас завжди в наявності великий вибір протеїну: ізолят сироватковий казеїновий соєвий яєчний багатокомпонентний.

Для інтенсивного росту м'язової маси дуже важливо приймати повноцінний білок, який містить усі незамінні амінокислоти. Придбати такий купити на вигідних умовах Ви можете в нашому інтернет магазині спортивного харчування – недорого і з швидкою доставкою.

Протеїни необхідні не тільки для швидкого росту м'язів, але і спалювання жирових відкладень. Інтенсивні фізичні навантаження, тренування і фітнес вимагають від організму додаткового білка для відновлення, зростання сили і м'язової тканини. Для заповнення білкового запасу атлетам і спортсменам необхідно регулярно приймати 1,5-2,5 грама суміші на 1 кг маси тіла. 

У нашому магазині Ви можете замовити необхідну кількість протеїну недорого. Переваги пропонованих сумішей:

Легко засвоюються організмом.

Містять всі необхідні організму амінокислоти.

Не перевантажують шлунок.

Купуючи протеїн в інтернет магазині «XPUMP», Ви отримуєте сертифікований товар, який дозволить Вам знаходитися у відмінній фізичній формі

Протеїн (білок, поліпептиди) — органічні речовини, що складаються з  з'єднаних в ланцюг амінокислот, саме протеїни складають   основу м'язової  тканини. М'язовий зростання передбачає позитивний азотистий баланс. Крім того під протеїном розуміють вид спортивного харчування, що складається з концентрованого білка.     

Функції білків організму дуже різноманітні. Білки-ферменти забезпечують протікання біохімічних реакцій і грають важливу роль в обміні речовин. Деякі білки виконують структурну або механічну функцію, утворюючи цитоскелет, що підтримує форму клітин. Також білки грають важливу роль в сигнальних системах клітин, при імунній відповіді і клітинному циклі. У бодібілдингу основне значення надається скорочувальної функції протеїну - всі довільні і мимовільні рухи виробляються за рахунок взаємодії білкових молекул. 

 

Які види протеїну існують?
По суті будь-який продукт, з якого можна видобути білок, є потенційним кандидатом на майбутню протеїнову харчову добавку. Але виробничі процеси вносять свої корективи та складність обробки, вихід кінцевої сировини по відношенню до вихідного, а також банальний профіт у вигляді прибутку для компаній-виробників не особливо балує споживача різноманітністю протеїнового спортхарчу. Хоча з іншого боку, існуючого асортименту є більш ніж достатньо, щоб покрити потреби будь-яких індивідуальних особливостей організму при прийомі білка в порошковій формі.

Протеїн виготовляється виключно з натуральної сировини рослинного або тваринного походження методом фільтрації та очищення. Додавання інших інгредієнтів – це рішення конкретного виробника (наприклад, цукор, загусники, ароматизатори, вітаміни, мінерали та інше). Тому найкраще перед покупкою завжди вивчати склад. Отже, п'ять основних видів протеїну на ринку спортивного харчування:

Сироватковий протеїн
Є похідною молока. Виготовляється шляхом фільтрації сироватки через напівпроникну мембрану, яка відсіює/затримує речовини у виборчому порядку:

·         компоненти, що мають низьку молекулярну вагу (вода, іони тощо), йдуть крізь мембрану;

·         речовини з високою молекулярною вагою, у тому числі білок, утримуються фільтром.

Після настає процес випарювання та сушіння для досягнення потрібної концентрації речовин. На виході виходить порошок сироваткового протеїну, який може мати три види:

1.     Концентрат – вміст білка знаходиться в районі 65-75% (3), деякі виробники вичавлюють 80%. Має невеликі рівні лактози та жиру, а також вважається смачнішим, ніж інші форми.

2.     Ізолят – концентрація білка 90%+, рівні лактози мінімальні або зовсім на нулі, а жир відсутній . Через жорсткішу фільтрацію втрачається і частина деяких корисних поживних речовин, які присутні в концентраті.

3.     Гідролізат – концентрація білка у гідролізованій сироватці досягає 99%. Крім ультрафільтрації, гідролізат особливо виділяється тим, що він вже знаходиться в так званій перевареній формі. Простіше кажучи, час засвоєння та активізація всіх процесів після вживання гідролізату у кілька разів швидше, ніж у двох попередніх форм .

Казеїновий протеїн
Є також молочним білком, але має одну істотну відмінність від сироваткового протеїну. Коли білок потрапляє в організм, наш шлунок розщеплює його на амінокислоти, які циркулюють в кровоносній системі до повного засвоєння. Якщо сироватковий концентрат повністю всмоктується через 30-60 хвилин (у разі розведення добавки в кефірі або молоці час може збільшитися до 1.5-2 годин), то казеїновому білку знадобиться 4 години і більше.  У цьому і є його головна перевага, яка в окремих випадках може вирішити безліч проблем.

Рослинний протеїн
У нього є як вагомий плюс, так і незначний мінус:

якщо ви є людиною з особливими харчовими потребами та білок тваринного походження – це табу, то рослинний протеїн відмінне рішення. Непереносимість лактози теж привід подивитися у бік цього виду білка;

до мінусів відноситься його куди більш мізерний амінокислотний склад, порівняно з молочною/тваринною формою. Але цей фактор можна нівелювати збільшенням дозування прийому.

Крім того, від виду білка залежить і швидкість його засвоєння. За цією характеристикою можна виділити наступні види:

1. Самим "швидким" вважається гідролізат молочної сироватки. Він виробляється за допомогою спеціального методу – гідролізу, який дозволяє виділити вже готові до засвоєння білкові фракції. Вони максимально швидко надходять в кров і відразу засвоюються організмом (протягом 60 хвилин). Процес гідролізу досить дороговартісний, що відбивається і на ціні такого виду білка. Цей продукт преміум класу не містить лактози, цукру, має низький вміст калорій, приємний смак і хорошу розчинність.

2. Наступним за швидкістю засвоєння є ізолят сироваткового білка (1-1,5 години). Найсучасніші методи ультрафільтрації, що використовуються при виробництві даного протеїну, дають можливість домогтися максимального очищення від домішок, включаючи жири, цукор, лактозу. Таким чином, значно підвищується відсотковий склад чистого білка приблизно до 90-95%.

3. Найпопулярнішим є концентрат сироваткового білка. Він засвоюється з середньою швидкістю (2-2,5 години), має високу біологічну цінність і має досить недорогу вартість виробництва. Це найпопулярніший вид протеїну.

4. Казеїновий протеїн – самий "повільний". Часто його називають нічним, так як засвоюється він близько 5 годин і тому найбільше підходить для вживання перед сном. Щоб навіть коли ви спите, ваші м'язи були захищені від катаболічного впливу.

5. Соєвий ізолят є корисною формою протеїну для людей, що не переносять лактозу або не вживають тваринні продукти. Містить високий відсоток білка від 85 до 95%. Добре підходить для протеїнових коктейлів і має хорошу розчинність.

6. Яловичий протеїн виробляється з яловичини високої якості, має хороший амінокислотний профіль і добре засвоюється.

7. Комплексний протеїн – суміш білків різного ступеня засвоєння, що дозволяє підживлювати організм протягом довгого періоду часу, добре підходить для людей зі швидким обміном речовин.

Тут окремо хотілося б торкнутися такого явища, як соєвий протеїн і фітоестрогени, що входять до його складу, які за деякими даними можуть сприяти фемінізації (розвиток у чоловіків вторинних жіночих статевих ознак). Щоб досягти цього ефекту в такий спосіб, потрібно вживати на систематичній основі колосальні дози фітоестрогенів. Теоретично фемінізація на цьому ґрунті можлива, але на практиці малоймовірна, що власне і підтверджують останні дослідження .

Яєчний протеїн
Цей вид білка часто порівнюють із сироватковим протеїном через його таку ж високу ефективність та насиченість амінокислотами. До плюсів можна віднести:

·         дієтичний продукт із відсутністю жирів та вуглеводів. У деяких виробників вуглеводи все ж таки присутні, але їхня частка на порцію незначна;

·         не містить лактози;

·         відмінний амінокислотний профіль.

До мінусів в першу чергу відноситься ціна на продукт, яка вище, ніж на сироватковий протеїн. Також, судячи з відгуків, споживачі стикаються з дискомфортом і розладом шлунково-кишкового тракту частіше при вживанні саме яєчного протеїну. Але цей фактор не варто брати до уваги, оскільки він має виключно індивідуальний характер.

Яловичий протеїн
Цей вид протягом тривалого часу залишається предметом гострих дискусій на тему “Що краще: сироватковий чи яловичий білок?”. По суті вам потрібно знати лише кілька речей про цей вид протеїну:

·         не містить лактози;

·         має повноцінний амінокислотний склад;

·         біодоступність нижче, ніж у сироваткового протеїну.

Інші твердження, які ви можете знайти про ізолят яловичого протеїну, дуже спірні. Наприклад, той факт, що цей білок у порошковій формі не має у складі жирів та холестерину, при цьому наднасичений BCAA та креатином не витримує жодної критики. Виробничі процеси, методи та кількість етапів обробки, а також початкова сировина може як підтвердити, так і повністю спростувати вищезазначений факт.

Якщо ви думаєте, що будь-яка банка з ізолятом яловичого протеїну – це кінцевий продукт м'ясних частин, то ні. Відходи туш (копита, вуха, кістки, шкіра та все що завгодно) без проблем використовуються виробниками. Простіше кажучи, якщо ви знайшли бренд з високоякісним ізолятом яловичого протеїну –  це безлактозний топ нарівні із сироватковим білком, але зі своїми перевагами. В інших випадках ізолят із яловичини – на жаль, лотерея.

Протеїнові суміші (багатокомпонентний білок)
Назва говорить сама за себе. Такий комплекс включає кілька видів протеїну з різних джерел, які можуть перебувати як в рівних частинах, так і з переважанням конкретного типу білка. Багатокомпонентні протеїнові суміші більше підходять досвідченим спортсменам, які розуміють навіщо їм потрібна та чи інша комбінація протеїнів.

Звичайно ж, усі вищеперелічені види протеїну можуть як значною, так і несуттєвою мірою відрізнятися за концентрацією ключових компонентів:

·         EAA (незамінні амінокислоти);

·         BCAA (амінокислоти з розгалуженим ланцюгом);

·         CEAA (умовно незамінні амінокислоти);

·         загальний вміст білка.

 


Приготування коктейлю 
Не перевищуйте рекомендовані порції протеїну, так як великі його кількості просто не будуть засвоюватися організмом і можуть призвести до розладу травлення. За один прийом рекомендується вживати не більше 30 г білка. Розчиняйте протеїн в воді, соку або молоці, як вам більше подобається. Якщо ви добре переносите молоко, то намагайтеся робити коктейлі з ним, так як це збільшує цінність білка в молоці містяться багато біологічно-активні речовини, а також поліпшуються смакові якості коктейлю. Застосовуйте нежирне молоко. 

Розмір порції 
Дуже часто виникають спори про розміри порції протеїну. Багато виступають за прийом великих порцій білка - до 40 і навіть 50 г за один прийом, однак у цьому випадку велика частина продукту не буде засвоєна.  У дослідженнях було встановлено, що оптимальна порція становить 20-30 г білка, а більш високі порції призводять до істотного зниження засвоєння. 

По этой причине, размер порции нужно стараться делать меньшей (например, порцию протеина лучше не смешивать с гейнером, а выпить ее через час или за час до гейнера). Конечно, если нет такой возможности, то допустимы более высокие порции, однако при этом снижается КПД продукта. 

Еще одно исследование Symons, T. B. позволило проверить влияние различных по объему порций протеина на рост мышц. Результаты показали, что увеличение порции протеина более 30 г не приводило к большей активации синтеза мышечного белка, что подтверждает вышеперечисленные рекомендации. 

Зберігання приготованого протеїнового коктейлю 
Термін зберігання приготовленого протеїнового коктейлю залежить від умов зберігання та виду протеїну. Наприклад, якщо ви використовуєте протеїни з додаванням ензимів, то термін зберігання може скорочуватися, тому що ензими руйнують білки і останні стають більш доступні бактеріям. При кімнатній температурі білковий коктейль не рекомендується зберігати більше 3-4 годин, в холодильнику - більше 5-6 годин. При більш тривалих строках починається зброджування коктейлю бактеріями, хоча цінність протеїну при цьому істотно не знижується.